MyDrives: wat vertelt de ijsberg?

wat-vertelt-de-ijsberg

Wat laat jij zien?

In het onderliggende gedeelte van de ijsberg bevinden zich de verborgen drijfveren die MyDrives naar de oppervlakte haalt. In het bovenste gedeelte is het gewoontegedrag zichtbaar. De persoonlijke drijfveren onder water sturen het gewoontegedrag boven water.

Positief gevoel

Als mensen in hun natuurlijke element zijn, vertonen ze gedrag dat overeenkomt met hun drijfveren. Als het gedeelte onder de ijsberg aansluit op het gedeelte boven water levert dit per saldo een positief gevoel op. Is dit niet het geval, dan is stress een logisch gevolg.

MyDrives:
de betekenis van kleuren

MyDrives is gebaseerd op de principes:

Inzicht in jezelf
Begrijp de ander

Met als direct resultaat: meer begrip voor elkaar en daardoor een betere samenwerking.

MyDrives analyseert de verborgen drijfveren van mensen en maakt hierbij gebruik van 7 kenmerkende kleuren. De analyse vindt plaats aan de hand van een vragenlijst die iedere deelnemer zelf invult.

MyDrives: wat wil ik?

mydrives-wat-wil-ik

Welk type ben jij? Ontvang het MyMatch boekje gratis

De MyDrives-rapportage geeft weer welke voorkeurskleuren iemands persoonlijkheid bepalen. Aan de rechterzijde van de ijsberg is de oppositie zichtbaar. Die bestaat uit omgevingen en het gedrag van anderen waar de persoon in kwestie de kriebels van krijgt.

In het bovenstaande voorbeeld zien we het kleurenprofiel van een resultaatgericht (oranje) individu dat op een daadkrachtige (rode) en innovatieve (gele) wijze zijn doelen wil realiseren. Deze persoon houdt van duidelijke afspraken omdat die hem helpen zijn oranje doelen te bereiken.

De paarse oppositie van deze persoon geeft aan dat hij grote moeite heeft met een behoudende cultuur waarin mensen vooral vasthouden aan het verleden. Ook heeft deze persoon moeite met een turkooizen (zweverige en sterk filosoferende) cultuur.

MyDrives Energiebalans: Wat geeft je energie? En wat niet?

De energiebalans geeft aan welke kleuren je energie opleveren of kosten. De grootte van de bijbehorende bol laat zien in welke mate dat het geval is. Had je een goede week? Dan is voldaan aan de plus in de energiebalans. Duurde de week te lang? Dan zijn veelal de min-drijfveren in de energiebalans van toepassing.

mydrives-energiebalans

MyDrives: Welke rol heeft jouw voorkeur?

In de MyDrives-analyse vind je de persoonlijke voorkeursrollen. Deze voorkeursrollen ontstaan vooral vanuit de hoogste kleurencombinaties van de voorkeursdrijfveren.

De voorkeursrollen zijn op je lijf geschreven, al kun je ook in andere rollen functioneren. Want net als alle andere mensen zit je niet in een hokje. Wanneer je het gedrag kunt laten zien van je voorkeursrollen, sluit dat aan op wat je echt wilt. Dan ook is de kans het grootst dat je op de lange termijn plezier hebt in wat je doet en dat je daarin succesvol bent.

De driehoek laat duidelijk zien of iemand meer een denker, doener of gevoelsmens is. De denker neemt de tijd om met een goede oplossing te komen. De actiegerichte doener reageert in eerste instantie snel op zaken en de gevoelsmens gaat vooral af op zijn gevoel bij het nemen van een beslissing.

mydrives-driehoek

MyDrives: stresspatroon

Niet een beetje druk, maar stress. Complete stress. Niemand houdt ervan, maar het kan iedereen overkomen. De MyDrives-analyse geeft een glashelder inzicht in de kleuren die iemands denken en gedrag bepalen als er flinke druk ontstaat.

MyDrives-valkkuilen
mydrives-reactie-aanpassen-roodplus

Tempo
Daadkracht
Besluitvaardig

mydrives-reactie-aanpassen-roodthunder

Dwingerig
Ongenuanceerd
Boosheid

MyDrives: Hoe denk jij over anderen?

oranje versus turkoois

oranje-vs-turkooise

Denk wat meer aan jezelf. En vaak begrijp ik je gewoon niet.

Je bent ijdel en materialistisch. Dat begrijp ik dan weer niet.

Om effectief te kunnen communiceren en de samenwerking te verbeteren, is het van belang dat je de ander beter gaat begrijpen nadat je inzicht in jezelf hebt gekregen. Welke drijfveren heeft de ander? Komen deze overeen met je eigen drijfveren?

Consultant worden? Ontdek de voordelen