Blog

Autonomie, meesterschap en zingeving: daar wordt iedere medewerker beter van

Jaren geleden las ik ’Drive: The surprising truth about what motivates us’ van Daniel Pink. Toen ik het boek tijdens de verbouwing van ons kantoor weer tegenkwam, realiseerde ik mij hoe tijdloos de inhoud daarvan is.

Lees Meer

MyDrives-consultants-maken-virtuele-boottocht-in-Thorn

MyDrives-consultants maken virtuele boottocht in Thorn

Waar kun je beter aan een boottocht beginnen dan in de Waterstraat? Hier vindt in Kasteelhoeve De Grote Hegge in Thorn op donderdag 15 maart een bijeenkomst plaats voor zo’n dertig MyDrives-consultants uit alle windstreken.

Lees Meer

Laat-je-niet-vangen-door-het-cobra-effect

Laat je niet vangen door het cobra-effect

Het cobra-effect ontstaat wanneer een oplossing het oorspronkelijke probleem verergert. Waar komt die benaming vandaan? Hiervandaan: de Britse regering van India was destijds bezorgd over het grote aantal giftige cobra’s in de stad Delhi.

Lees Meer

Een-mismatch-raakt-medewerker-en-werkgever

Een mismatch raakt medewerker en werkgever

De MyMatch-methode geeft helder aan welk type persoonlijkheid met zijn bijbehorende drijfveren het beste past bij een bepaalde functie. Maar wat zijn de consequenties voor een medewerker en zijn werkgever als er sprake is van een mismatch?

Lees Meer

Teambuildingsessie-via-kleurenanalyse-7-veelvoorkomende-fouten

Teambuildingsessie via kleurenanalyse: 7 veelvoorkomende fouten

Stel dat je als hr- of afdelingsmanager de opdracht ontvangt van je leidinggevende om een teambijeenkomst te organiseren, zodat iedereen meer inzicht krijgt in elkaars persoonlijkheid, sterktes en zwaktes.

Lees Meer

The-Blockchain-Blog

The Blockchain Blog

Een jaar geleden las ik een artikel over Ethereum. Ik dacht: daar hebben we de zoveelste digitale munt in het rijtje van bitcoin, dash, monero en noem ze maar op. In digitale valuta – ofwel cryptocurrencies – had ik tot dan toe weinig..

Lees Meer

Ontspannen-MyDrives-bijeenkomst-over-stress

Ontspannen MyDrives-bijeenkomst over stress

Datum: donderdag 16 maart 2017. Locatie: de Hotel Management School in Maastricht. In deze natuurlijke en ontspannen omgeving zijn circa dertig MyDrives-consultants uit het hele land aanwezig op een MyDrives-bijeenkomst. Het onderwerp is stress.

Lees Meer

Hoe-ik-van-de-stress-een-blauwtje-loop-bij-mezelf

Hoe ik van de stress een blauwtje loop bij mezelf

Iedereen heeft wel eens te maken met stress. Dat is niet meteen iets negatiefs. Een beetje gezonde stress is zelfs gewenst. Je hebt de bijgaande spanning nodig om in beweging te komen. Zo wachten veel studenten tot het laatste moment om te gaan studeren.

Lees Meer

Doe-lekker-wat-je-wil

Doe lekker wat je wil

(maar lees daartoe eerst dit artikel over eigenaarschap en drijfveren) Een jaar geleden stuur ik de definitieve versie van mijn eerste managementboek ’De aard van jouw beestje’ naar de drukker. Een paar weken later heb ik een stapel exemplaren in mijn handen.

Lees Meer

Praktijkcase-MyDrives-in-het-(ijshockey)veld

Praktijkcase: MyDrives in het (ijshockey)veld

De laatste dag van augustus 2016 is het MyDrives-team in Tilburg om een interactieve MyDrives-workshop te verzorgen voor de Destil Trappers. Voor wie deze ijshockeyclub nog niet kent: omdat ze te goed zijn voor de Nederlandse competitie...

Lees Meer

Wat-een-medewerker-wil-is-belangrijker-dan-wat-hij-kan

Wat een medewerker wil, is belangrijker dan wat hij kan

Hoe kan het dat iemand een functie helemaal in de vingers heeft en toch ongelukkig is? Waarom is een jaloersmakend diploma geen garantie voor succes? Hoe kan het dat iemand met minder ervaring betere prestaties neerzet dan iemand met jarenlange ervaring?

Lees Meer

De-organisatiecultuur-bestaat-niet

De organisatiecultuur bestaat niet

Cultuur is een veelgehoord woord wanneer ik workshops geef over individuele drijfveren en gedrag. Waar mensen samenwerken, ontstaat vanzelf een cultuur. Meestal onbewust passen we ons aan elkaar aan, zodat een vast en herkenbaar patroon ontstaat.

Lees Meer